Linkajánló

Kövesse Csácsbozsok városrész életét a Facebookon is!Jószomszédok park - 2016 08 20


Szent István napi ünnepség - 2016 08 19


XIV. Csácsbozsoki Borverseny - 2016 április 9


Csácsbozsoki Medvehagyma Nap - 2016 március 19.


Képes beszámoló a 2015. évi szilveszteri túráról


Megemlékezés Gábriel Józsefről

Bensőséges hangulatú ünnepi megemlékezést tartottak az Izsák Imre Általános Iskolában a közelmúltban elhunyt Gábrel József festőművészről, az iskola művészeti műhelyének névadójáról és mentoráról.


Idősek Napja 2015


AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG - 2015 08 19


JÓSZOMSZÉDOK PARKI PARTY - 2015 08 16


LAKOSSÁGI FÓRUM

2015 április 28-án lakossági fórumot tartottunk az Izsák iskolában.

A főrum első részében rendőrségi szakemberek előadását hallgattuk meg arról. mit tehetünk annak érdekében, nehogy bűncselekmények áldozataivá váljunk.

A rendőrség által összeállított bűnmegelőzési tanácsokat itt a honlapon a "közbiztonság" rovatban tesszük közzé. Ezek tanulmányozása mindenki számára hasznos lehet.

Az est másik témája az új zalaegerszegi turisztikai fejlesztési terv ismertetése volt. Ezt követően egy sokakat érintő beszélgetés folyt arról, miként lehetne ebbe a hosszú távú turisztika programba beilleszteni Csácsbozsok és a környező vidék, elsősorban a Csácsi- és Bozsoki-hegy által kínált lehetőségeket.

Fényképek


Környezetünk tisztaságáért - 2015. 04. 15.

Az áprilisi környezetvédelmi hónap keretében a Csácsi NSE tagjai, önkéntes munkafelajánlásként szemétgyűjtési akciót tartottak a Csácsi-hegyre vezető út csácsi kápolnáig tartó szakaszán. A munka során 12 zsák szemetet, hulladélkot gyűjtöttek és szállítottak el


13. CSÁCSBOZSOKI BORVERSENY -  2015. 04. 11.

A nótakör fellépése a borfesztiválon


CSÁCSI CSEVEJ - Németh János szobrász-keramikus művésszel - 2015. 03. 25.


Lehotai Gyula csácsbozsoki festő önálló kiállítása 2015 március 24-től, három hétig látogatható az Izsák Imre Általános Iskola Dús Galériájában


Képes beszámoló a csácsbozsoki Medvehagyma Nap eseményeiről - 2014. 03. 21.


Izsák jótékonysági bál - 2014


"Csácsi csevej" címmel, kötetlen, baráti beszélgetésekre várják az érdeklődőket az Izsák Könyvtár olvasótermébe egy új kezdeményezés szervezői.

A tervek szerint havonta jelentkező program első vendége Gábriel József csácsi illetőségű, jelenleg az Egyesült Államokban élő festőművész volt. A vidám hangulatú, kellemes este vendégei "emberközelből" is megismerkedhettek a méltán sikeres és népszerű művésszel. (fényképek)

A következő alkalommal - december 10-én - Dr Szalczer Lajos szemész főorvos lesz a vendégünk


Az Izsák Imre Általános Iskolában tavasszal, kísérleti jelleggel indult el a Gábriel József festőművész nevével fémjelzett képzőművészeti műhely. A kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált a kis-diákok és szüleik körében, így az őszi tanévkezdést követően folytatódnak a szakköri foglalkozások. A műhelymunka eredményeit időről-időre házi kiállításokon tervezik bemutatni. Erra a célra - széleskörű társadalmi összefogással - egy különálló, igen hangulatos kiállítóteret is sikerült kialakítani. Az ünnepélyes átadásra október 9-én került sor. Ezt követően Gábriel József kiállítása nyílt meg az iskola Dús Galériájában


3. Csácsi-hegyi Borút - 2014 08 30


Jószomszédok Park - 2014 08 20


Szent Iván-éj a Csácsi-hegyen - 2014 06 29


Csácsbozsoki májusfa ünnepség - 2014 05 30


Fényképes beszámoló a XII. Csácsbozsoki Borversenyről - 2014.04.12


Medvehagyma Nap - 2014


Március 15-i ünnepség Csácsbozsokon


A kedd reggeli eső és a borús ég bizonyára sokaknak elvette a kedvét a hagyományos szilveszteri túrán való részvételtől. Pedig akik kellően elszántak voltak, egy kitűnő hangulatú kirándulás részesei lehettek.

Boldog Újévet!


Csácsbozsoki betlehem 2013

Mikulás túra - 2013

Mikulás ünnepség - 2013 december 6.


Fényképes beszámolók a "Csácsbozsoki Ősz - 2013" eseményeiről:

Idősek Napja 2013

Bozsoki szentmise és játszótér avatás

Kereszt szentelés a Csácsi-hegyen

II. Csácsbozsoki Borút


A kedvezőtlen, hűvös, szeles idő ellenére is sokan jöttek el augusztus 20-án, a Jószomszédok parkban megrendezett összejövetelre. A gyermekek kerékpáros ügyességi játékokkal, rajzolással és kézműves foglakozással, a felnőttek beszélgetéssel múlatták az időt.


Augusztus 20.-i ünnepség a Szent István szobornál - 2013. 08. 19.


Csácsbozsoki Medvehagyma Nap - 2013. 04. 20.


 

XI. Csácsbozsoki Borverseny - 2013. 04. 13.


Szilveszteri túra - 2012. 12. 31.


Mikulás túra - 2012. 12. 08.


Idősek Napja - 2012. 10. 19.


Csácsi hegyi Borút - 2012. 09. 22.


Kereszt állítás - 2012. 09. 18.

és

Kereszt szentelés - 2012. 09. 22.


Kerékpáros nap - 2012. 08. 18.

 


"Arany-eső" a X. Csácsbozsoki Borversenyen

A tavalyi esztendő kitűnő szőlőtermése nyomán sok nevezést és kitűnő borokat vártak a szervezők az idén 10. alkalommal megrendezett Csácsbozsoki Borversenyre.

A színvonal nem is maradt el a várakozásoktól. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy "bronz"-nál rosszabb értékelést a 95 benevezett borból egyetlen egy sem kapott.

Az oklevelek kiosztását megelőző értékelésében a zsűri tagja, Sabján Károly kiemelte, hogy a borok folyamatos minőségi javulása évről-évre tapasztalható. Az idei jó eredmények az elmúlt esztendő kimagaslóan jó szőlőtermése mellett, nagy mértékben köszönhető a helyii borosgazdák szorgalmának, igyekezetének és szakmai hozzáértés terén érzékelhető folyamatos fejlődésének.

A kiváló szakemberekből álló hat tagú zsűri délután négykor kezdte és hét óra tájban fejezte be a munkát.

Kora délutántól kezdve nem csak a borbírák asztalánál folyt a munka, nagy élet zajlott az Izsák ÁMK konyháján is. A helyi nyugdíjas klub asszonyainak szorgos munkálkodása nyomán egyre sokasodtak a finomabbnál-finomabb pogácsák hegyei. Mellettük a csácsi mesterszakácsok - Éder Csaba és Tóth Géza - a sertés- és marhapörköltek terén igyekeztek újfent bizonyítani, az amúgy még soha meg nem kérdőjelezett hozzáértésüket.

Az intézmény aulája felől érkező, egyre erősebb zsibongás már jóval hét előtt jelezte, hogy a rendezvény iránti érdeklődés nem marad el most sem.

A Szabó László zsűri-elnök szakmai előadását követően Herkliné Ebedli Gyöngyi köszöntötte résztvevőket, majd Gyutai Csaba, városunk polgármestere, nem mellesleg szintén csácsi hegyi gazda, szólt néhány közvetlen, keresetlen szót az egybegyűltekhez. Végül Dr. Gyimesi Endre, aki korábban évekig volt a rendezvény védnöke, méltatta a Csácsbozsoki Borverseny, mint egy jó példaként említhető, sikeres helyi kezdeményezés jelentőségét.

A vacsorát követően feszült várakozás lett úrrá a közönségen, de fokozottan a borosgazdákon. Mindenki nagy érdeklődéssel várta az eredmények kihirdetését.

A bíráló-bizottság 45 arany, 30 ezüst és 20 bronz oklevelet állított ki, Az "Év Bora" kitüntető címet Kaszás József "Pátria" bora nyerte el.

A szebbnél szebb sikerek feletti öröm önfeledt jókedvet varázsolt a terembe. A jó hangulatot csak tovább fokozta a gazdák borainak kölcsönös kínálgatása, kóstolgatása. A hangulatos közösségi est, melynek programjából a zene, a tánc és a nóta sem hiányzott, éjszakába nyúló, vidám mulatozással ért véget

Fényképes beszámoló a remek hangulatú rendezvényről

Horváth László cikke az IPA honlapján


A IV. Csácsbozsoki Medvehagyma Nap eseményei képekben

További felvételek Horváth Lászlótól az IPA Zala megyei honlapján


A csácsbozsoki természetjárók március 15-én Zalaszántóra kirándultak. A túra első állomása a Tátika-hegy illetve a hegytető álló várrom volt. Ezt követően a Kovácsi-hegyi sztupához kapaszkodtak fel. A faluban található műemlékek megtekintése után, a harmadik uticél a Nagygörbő közelében található Buruczky tanösvény és a "Bazalt-út" volt.


Fényképek az Izsák Ámk-ban megtartott  Március 15-i ünnepségről és koszorúzásról


Fényképek a a 2012. március 4-i, Hévíz-Rezi túráról

Tarnóczi Tibor fotói 

Vucskó János felvételei


Örömmel vesszük mikor olvasóink  írásos vagy kép-anyagok beküldésével szeretnének hozzájárulni a honlapunk tartalmának bővítéséhez, színesítéséhez.

Legutóbb Vucskó Jánostól kaptunk képeket, melyek két közelmúltbéli kiránduláson készültek :

Kirándulás Petőhenyére - 2012. 01. 21.

Tanúhegyek túra - 2011 november


Nagy érdeklődés mellett, szép sikerrel zajlottak a 2011 decemberi ünnepek köré szervezett programok Csácsbozsokon.

Az "Évgyűrűk" nyugdíjas klub tagjai ismét megrendezték a Betlehemi ünnepséget

A hagyományos Mikulás túra és a Szilveszteri túra is sok résztvevőt vonzott.


Fényképes beszámoló a 2011 szeptemberi Csácsi-hegyi Képzőművészeti Alkotótábor és a Borút rendezvényekről


CSÁFESZ 2011 - 2011 08 27 -  Programok az Izsák ÁMK-ban


CSÁFESZ 2011 - 2011 08 26 - Kerékpárosok Napja


Zalaegerszeg -csácsbozsok 2011 augusztus 19 - Ünnepség a Szent István szobornál


Káli -túra - 2011. 05. 07.

Egy igazán kó kirándulás elengedhetetlen kellékei a szép idő, a szép táj és a jó társaság. Ezen a szombaton együtt volt mind a három. Tekintse meg képes beszámolónkat


Fényképes beszámolónk a IX. Csácsbozsoki Borversenyről


III. Csácsbozsoki Medvehagyma Nap - 2011

Nagy érdeklődés kísérte az idei medvehagyma-túrát és az azt követő, kóstolóval egybekötött előadást. A részletek leírása helyett, tekintsék meg a rendezvényen készült fényképeket illetve olvassák el az egyik kedves résztvevő hozzánk is eljutott levelét:

"Tisztelt Zalai Hírlap !  Tegyék lehetővé, hogy köszönetet mondjak a  2011. március 26-án ,a csácsbozsoki  Izsák Iskolában megtartott  medvehagyma fesztivál szervezőinek. Szép számmal összejöttünk, talán kétszáz fő  kelt útra , kosarakkal, szatyrokkal. Volt három évestől 70 évesig,családok, baráti társaságok, a kicsit borús idő is elszégyellte magát, és csak a végén esett három csepp eső. 14-órakor indultunk a hegy aljában lévő , szépen kitisztított terepen, a Mária -csurgóhoz. A gaz eltakarításért külön köszönetet mondunk! A gyerekek is nagyon élvezték a hosszú utat, jól elszórakoztak. Öröm volt ennyi futkosó gyermeket látni. Nem hallottam, hogy valamelyikre rárivallt volna az anyu, vagy  az apu.  Sajnos a tavalyi rendezvényen nem tudtam részt venni, de többé ki nem hagyom . Nagyon jól éreztük magunkat, idegen emberek beszélgettek út közben, és  a hagymalevelek is szép számmal nőttek, nem volt probléma, hogy kinek jut, kinek marad. És igyekeztünk minél több információt begyűjteni, ki hogyan  fogyasztja, fagyasztja, főzi, süti , nyersen, darálva, vagy leveleket egészben. Olyan jó érzésem támadt, mert szokatlan, hogy egy közösség ilyen békésen, politika mentesen , jókedvűen eltölt egy egész délutánt. Amikor elég fáradtan visszaértünk az iskolába, finom pogácsák , medvehagymával , sorakoztak az asztalokon. Nagyon-nagyon finom volt, ezért külön köszönet , mert egy perc megállásuk nem volt , egész délutánjuk elment a dagasztás, sütés, felszolgálás, majd a maradványok eltakarítására.Ezt a köszönet nyilvánítást a végén szerettem volna elmondani, de hirtelen a részletes, és mindenre kiterjedő előadás után, amelyet Éder Katalintól kaptunk, gyorsan feloszlott a vendégsereg, így most szeretnék a magam és mindannyiunk nevében egy hangos  K Ö S Z Ö N Ö M-öt mondani . Ezt egyébként grátisz .kaptuk, ami a mai nehéz időszakban külön bravúros teljesítmény.!! Sok ilyen zalaegerszegi kezdeményezés lehetne kies városunkban. Most nem a reprezentációra utalok, hanem arra, hogy mostanában ilyen tömeget kimozdítani a kuckójából, és túrára, egészséges életmódra biztatni, ez nem semmi!!"  Jakabfy Sándorné  Zalaegerszeg


Az előző hét esztendőhöz hasonlóan, 2010-es évet is egy Csácsi-hegyi kirándulással zárták a csácsbozsoki túrabarátok. Az év utolsó napján, tíz óra körül, a hideg, télies idő ellenére is igen népes csapat gyülekezett az Izsák ÁMK előtt. A kisgyermekes családok természetesen csak kisebb sétára vállakoztak, de a körülbelül tizennyolc kilométeres távot igy is mintegy harmincan teljesítették. A sétával, vidám hangulatú, baráti beszélgetések közepette eltöltött kellemes órák minden bizonnyal emlékezetesebbek lesznek sokunk számára, mint a tévécsatornák igencsak silányra sikeredett esti műsorai.


 

Az "Évgyűrűk" Nyugdíjas klub tagjai az idén is állítottak betlehemet a Szent István dombon. A betlehem felszentelésére december 23-án, kora délután került sor. A hangszeres zenével, énekekkel és versekkel szinesített, mintegy félórás ünnepségen az idén sajnos jobbára csak az idősebb korosztály tagjai vettek részt. A betlehem január hatodikáig tekinthető meg.

Néhány felvétel az eseményről

Túl azon, hogy a Nyugdíjas klub tagjainak lelkes aktivitását csak a legmagasabb elismerések közepette említhetjük, két dolgot feltétlenül meg kell állapítanunk.

Egy ilyen közösségi ünnepség csak akkor lehet teljes, ha azon lehetőleg minden korosztály képviselteti magát. Mindenképpen szerencsés lett volna, ha a tavalyihoz hasonlóan, az Izsák ÁMK iskolásai és pedagógusai is megtisztelték volna jelenlétükkel illetve közreműködésükkel az idősebbek áldozatos igyekezetével létrejött rendezvényt.

A másik, amit sajnálattal kell konstatálnunk, hogy a Balatoni úti körforgalom megépülése után, a Szent Isván domb, mint helyszín, immáron végképp alkalmatlanná vált az ilyen és hasonló, bensőséges hangulatú, közösségi rendezvények megtartására. A jelentős gépjárműforgalom zaja szinte teljesen maga alá temeti a rendezvények hangjait és meghitt hangulatát. Az ezzel kapcsolatos, korábban többször is felvetett aggodalmainkat sajnos teljes mértékben figyelmen kívül hagyták az illetékes döntéshozók, tervezők és kivitelezők.


Pilise Lajos és felesége tíz évvel ezelőtt kapott megbízatást városrészünk közterületeinek gondozására. Az évforduló alkalmából, a házaspár, a becsülettel és odadó szorgalommal végzett munkájá elismeréseként, oklevelet és jutalmat vehetett át, a VG Kft. december 20-án megtartott, évzáró rendezvényén. Az oklevelet Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselőasszony adta át. Az elismeréshez elsőként Balaicz Zoltán alpolgármester úr és Nagy András, a VG Kft igazgatója gratulált.

Fényképes beszámoló


 

Már láthatóak a 2010. decemben 4-én megrendezett Mikulás-túra képei

 


A 2010 10. 03-ÁN MEGTARTOTT ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS NEM HIVATALOS EREDMÉNYE - ZALAEGERSZEG 12. VÁLASZTÓKERÜLET
1. HERKLINÉ EBEDLI GYÖNGYI    FIDESZ-KDNP     815 SZAVAZAT       64,48%
2. HORVÁTH FERENC                     MSZP                  163                        12,90%
3. PETE LÁSZLÓNÉ                        JOBBIK               159                         12,58%
4. DR. PAKSY ZOLTÁN                    LMP                      84                           6,65%
5. CZUPPON ZOLTÁN                      EZE                      43                           3,40%
1275-en éltek szavazati jogukkal, ez 33,93%-os részvételi arányt jelent.

CSÁFESZ 2010
2010. 08. 28. - szombat
 
Az időjárás szombaton sem volt kegyes a Csáfesz résztvevőihez. Már közel 24 órája esett, szinte megállás nélkül, mikor esernyőink védelme alatt megérkeztünk az Izsák ÁMK-hoz. A felállított pavilonok, árván, elhagyottan ácsorogtak a szemerkélő esőben, nyoma sem volt az ide megálmodott vásári forgatagnak.
Az ÁMK előterében azonban nagy zsibongás közepette zajlott az élet. A kézműves foglalkozás résztvevői szorgos munka közepette, vidám hangulatban múlatták az időt, közben a Pálóczi Zeneiskola fúvósai az aulában gondoskodtak a zenéről.
A konyhában is nagy volt a sürgés-forgás. Sümegi István szabadtéri látványkonyhája ugyan a négy fal közé kényszerült vissza, de a hajdani csácsi diák, mesterszakács, konyhaművészetének így is akadtak nézői szép számmal.
A zenei szinpadot fél ötkor a Patkó Banda foglalta el, és a Kárpát-medence különböző tájairól származó, eredeti népzenéivel  remek hangulatot teremtett. A műsor után nem csak a nézők, de a zenekar is felvonult az emeleten megrendezett kiállítás megnyitójára, ahol népzenei aláfestés kíséretében, Nemes László nyitotta meg az első Csácsbozsoki Alkotótábor ifjú művészeinek tárlatát. A kiállítás szeptember hónapban folyamatosan nyitva áll majd az érdeklődők előtt.
A nap utolsó szereplője a zalaegerszegi, tehát "helyi erőkből" álló  "Kriszti és a Magyarucca" énekegyüttes volt. Pál Krisztina csodálatos énekét Z Lukács Sándor gitárral és énekkel kisérve, fergeteges produkciónak lehettünk részesei. A részben saját szerzeményekből, részben népszerű, hazai slágerekből összeállított műsor teljesen magával ragadta a hallgatóságot. A nagy sikert mi sem igazolja jobban, mint hogy az utolsó számot követően, kitartó vastaps követelt ki egy kis ráadást.
És itt engedtessék meg egy kis személyes megjegyzés a szerkesztő tollából. Jómagam kezdetektől fogva a Csáfesz programjainak szervezői, rendezői közé tartozom, és így már csak "hivatalból" is rengeteg zenei műsort volt szerencsém végig-élvezni illetve végig-szenvedni, ismert és kevéssé ismert előadóktól, köztük úgymond "nagy nevektől" is. Ezek után állítom, hogy a "Kriszi és  Magyarucca" tegnapi produkciója bármelyikkel felvehette volna a versenyt. Köszönjük a zenei élményt. Köszönjük Kriszti, köszönjük Sanyi.
Tudomásunkra jutott, hogy a duó nevezett az idei Megasztárba is, ahol a válogatóban a zsűri igen kedvezően vélekedett a teljesítményükről. Örülnénk, ha ebben a népszrű zenei vetélkedésben is hasonló szép sikereket tudnának elérni
 
Képes beszámolónk itt látható.
 
2010. 08. 27. - péntek
 
Délután öt órakor, fülledt melegben indultak a programok.
A nyári kézművestábor munkáiból rendezett kiállítást Nemes László festőművész nyitotta meg és ajánlotta a megjelentek figyelmébe.
Ezt követően az Izsák ÁMK udvarán Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselő és Bényi Zoltán igazgató köszöntötték a kicsiket és szüleiket, majd hivatalosan is átadták az új játszóteret.
Az új játszóeszközök gyereksereg általi, alapos kipróbálása után "Zsongi-bohóc" szórakoztatta a közönséget.
Hat órakor, az előjelzéseknek megfelelően, megérkezett az eső. Egy gyors bepakolást és átállást követően a Roller zenekar gyermekműsora következet.
Az est következő részében a fiatal színésznőkből alakult "Abba Sisters" énekeggyüttes lépett színpadra, népszerű világslágerekből összeállított műsorával, majd a Roller zenekar szórakoztatta a közönséget. A zene és a tánc jóval éjfél után ért véget.
 
A nap eseményeinek képes beszámolóját Itt tekinthetik meg.
 
Ünnepség a Szent István szobornál
2010. 08. 19
A körforgalom építésének sajnálatos elhúzódása alaposan feladta a leckét az idei ünnepség szervezőinek. Habár az építők igyekeztek a lehetőségeik keretein belül rendezett viszonyokat teremteni, mégiscsak egy építési területen voltunk kénytelenek ünnepelni Ezért, a korábban megszokottól eltérően, csak az ünnepi műsor első része zajlott  a szobornál, a zenei színpad a szobor mögötti sportpályán kapott helyet. Megjegyzendő, mindez egész jó megoldásnak bizonyult
Húsz óra körül fúvószene köszöntötte a feltűnően szép számban érkező vendégeket. Az esti szürkületben szép látványt nyújtó fáklyás felvonulást követően Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselő köszöntötte a megjelenteket. Rovid, összefogott beszédében többek között kitért a Szent István szobor felállításának 10 éves évfordulójára is.
A Canterina énekegyüttes dalait egy vers követte, majd az est díszvendége Dr. Papp Lajos szívsebész professzor emelkedett szólásra. Nagy ívű gondolatai, egyszerű, de szívhez-szóló szavai nagy tetszést arattak a közönség körében.
Az est folytatásában Keresztes Ildikó színész-előadóművész zenei produkcióját láthattuk. Habár a művésznő műsorára és a hangulatra aligha lehetett panaszunk, talán nem állok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a zeneszámok összeállítása sajnos nemigen illeszkedett az augusztus huszadikai program szerkezetébe.

Kiváló borok, ízletes pogácsák, remek vacsora és kítűnő hangulat - ezek jellemezték az idei, 8. Csácsbozsoki Borversenyt

Fényképes beszámolónk


A tavalyinál is nagyobb érdeklődés kísérte a II. Csácsbozsoki Medvehagyma Nap eseményeit

Szombaton délután, kifejezetten kellemes, tavaszi időben gyülekeztek az érdeklődők az Izsák ÁMK előtt. Kicsik és nagyok, hátizsákokkal, karkosarakkal és reklámszatyrokkal "felfegyverkezve" vágtak neki a könnyű, ebéd utáni sétának. A túra célállomásánál - a Mária forrás környékén - aztán mindenki, igényei szerint, bőségesen "feltankolhatott" a friss, zsenge, fokhagymaillatú levelekből. A visszaérkezőket az ebédlőben különféle medvehagymával készült kóstolókkal várták a rendezők. A nagy érdeklődésre való tekintettel, Éder Kata diavetítéssel egybekötött előadását kétszer, két turnusban kellett megtartani. A dietetikus szakember részletesen kitért a medvehagyma gyógy- és élettani hatásaira, az étkezésben betöltött szerepére, a felhasználás legkülönfélébb módozataira, és nem utolsó sorban felhívta a figyelmet a környezetvédelmi szempontokra, miként bánjunk kíméletesen a becses gyógynövényünkkel és élőhelyeivel. Az előadásokat követően medvehagymás ételeket, pogácsát, palacsintát, galuskát és medvehagyma-mártásos tésztát lehetett fogyasztani. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a rendezvény elérte célját. Újabb híveket szerzett a medvehagymának és talán az egészséges  táplálkozásnak, életmódnak is. Reményeink szerint a résztvevők emellett talán arra is felfigyeltek, hogy Zalaegerszeg és Csácsbozsok környéke természeti szépségekben milyen gazdag, és ez az érték bizony több figyelmet, nagyobb megbecsülést és sokkal több gondoskodást igényelne.

Végezetül ne felejtsünk el köszönetet mondani a szervezőknek, akik önként vállalt, áldozatos munkájukkal segítették a rendezvény sikerét

A nagysikerű eseményen fényképek is készültek. Ezek itt láthatóak


2010 március 15.

A kellemetlenül szeles, hideg idő ellenére, nagyszámú csácsbozsoki vett részt az idei, Március 15. tiszteletére tartott ünnepségen. Jó ötletnek bizonyult a településrészi és iskolai megemlékezés összevonása, mert így szülők, nagyszülők és a gyerekek, életkortól függetlenül, közösen ünnepelhettek.

Az Izsák ÁMK bejárata előtt megtartott műsoros program a Himnusz közös eléneklése után, a legkisebbek, az óvodások versmondásával kezdődött. Őket egy nyolcadikos diák, Budai Mihály követte, az elmaradhatatlan "Nemzeti dal"-lal. Az ünnepi beszédet Balázs Zoltán, az iskola tanára mondta, hangsúlyosan kiemelve az ünnep illetve a 48-as szabadságharc máig érvényes aktualitásait. Ezt követően Ferincz Adrienn nagyon igényes tolmácsolásában néhány katonás témájú népdalt hallhattunk meg, majd a Zala tánceggyüttes hat tagú csoportjának tácműsorát láthattuk.

Az ünnepi műsor után egy fáklyás felvonulás keretében elsétáltunk a magyar szabadság hőseinek tiszteletére, aDomb utcai emlékhelyen, tavaly tavasszal ültetett emlékfához. A Településrészi Önkormányzat, az Izsák ÁMK,  az Évgyűrűk Nyugdíjasklub és a Polgárőr Egyesület koszorúinak elhelyezése után, emelkedett hangulatban térhettünk haza otthonainkba.

Képes beszámolónk a március 15-i ünnepségről


A 2010. február 13-án megrendezett farsangi alapítványi bálon készül fényképek közül az elsők már fent vannnak a web-albumunkban. A galériát folyamatosan bővítjük - akár az Ön hozzánk elküldött képeivel is.


KÉPEK A 2009-ES SZILVESZTERI TÚRÁRÓL:  itt

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő