Linkajánló

 

 

Csácsbozsok környékének természeti értékeit sajnos csak nagyon kevesen ismerik. A jellegzetes zalai dombok, a szőlőhegyek és a Zala rét hosszan elterülő, kisebb facsoportokkal tarkított síkja akár még turisztikai szemponból is fontos tényező lehetne. A jelenlegi szörnyű állapotok azonban inkább borzongással töltenek el minden jobbérzésű embert. A végtelenségig elhanyagolt, szemétkupacokkal telehodottl környezet azt igazolja, hogy itt már pusztán a jószándékú figyelmeztetés aligha vezethet eredményre. Rendszeres ellenőrzések, szigorú felelősségrevonások és következetesen kirótt szigorú büntetések híján minden marad a régiben.

 


 

Mint a mai magyar lakosság többségére, a csácsbozsokiakra is jellemző a magasfokú környezettudatosság.

 

Az itt élők szeretik, ápolják, védik környezetüket, vigyáznak a rendre, csendre, tisztaságra, és fokozott megbecsülésben részesítik a tiszta, egészséges, jó levegőt. Aktívan bekapcsolódnak a környezetvédő programokba, és a kerti hulladékot szeletíven gyűjtve, vagy elszállíttatják a szervezett - ingyenes -  akciók keretében, vagy okosan hasznosítják komposztálással.

 

A híresen jó csácsbozsoki levegőben, egész évben öröm ablakot nyitni, vagy kiteregetni a frissen mosott ruhát a kertben, és mi magunk is szívesen tartózkodunk, ténykedünk a szabadban. Egészségünkre!


 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő