Linkajánló

Képes beszámolónk a március 15-i ünnepségről


A 2010. február 13-án megrendezett farsangi alapítványi bálon készül fényképek közül az elsők már fent vannnak a web-albumunkban. A galériát folyamatosan bővítjük - akár az Ön hozzánk elküldött képeivel is.


KÉPEK A 2009-ES SZILVESZTERI TÚRÁRÓL:  itt


KÉPEK A 2009. ÉVI MIKULÁS TÚRÁRÓL:  ITT


CSÁCSBOZSOKI BETLEHEM 2009 december

A nyugdíjas klub tagjai által felállított betlehemnél meghitt hangulatú ünnepség részesei lehettünk. A betlehem megszentelése után az iskola kis-diákjai adtak elő egy betlehemi játékot, majd a nyugdíjas klub tagjai előadásában hangzottak el karácsonyi dalok. Befejezésül a klub vezetője mondott el egy Ady verset és kívánt szeretettteljes ünnepeket az egybegyűlteknek.


 


BALATONI KERÉKPÁRTÚRA - 2009 MÁJUS 1-3.

Fényképes beszámoló

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VII.CSÁCSBOZSOKI BORVERSENY

A tavalyi évhez képest kevesebb nevezés mellett zajlott az idei borverseny.

Mint a zsűri értékeléséből kitűnt - az évről évre tapasztalhatő minőségi fejlődés az idei észtendőben is folytatódott. A gazdák egyre magasabbra teszik a mércét, és a legkiválóbb borok már szélesebb nyilvánosság előtt is megálnák a helyüket. A csácsbozsoki borosgazdák szakértelmének, szorgalmas, kitartó munkájának köszönhetően a csácsbozsoki borok rangja folyamatosan emelkedőben van.

A borverseny programja a már szokásos módon zajlott és egy jó hangulatú nótázással fejeződött be.

Az eseményen készült képekből itt látható néhány

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDVEHAGYMA NAPOK

Nem is remélt nagy érdeklődés mellett és nagy sikerrel zajlottak a "Medvehagyma-napok" eseményei.

A pénteki kirándulás képei itt , a szombaton készült fotók pedig itt tekinthetők meg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Március 15-én megkezdődött a "Csácsi Tavasz"

Az ünnep tiszteletére a Településrészi Önkormányzat emlékhelyet alapított. A Domb utcai kereszt mögötti területen, a magyar szabadságharcok és forradalmak hősinek tiszteletére emlékfa ültetésére és egy emlékkő felállítására került sor. 

Az emlékhely felavatása 15-én 14 órakor, ünnepi koszorúzás keretében történt meg.

Hegyi Attila rövid ünnepi beszédét követően, Lehotai Miksa, az Izsák ÁMK tanulója szavalta el a "Nemzeti dal"-t . A megjelentek  közösen elénekelték a Himnuszt. 

Az emlékhelyen elhelyezték a csácsbozsokil lakosok valamint a helyi Polgárőr Egyesület koszorúit.

A tervek szerint a Domb utcai emlékhely kialakítása tovább folyik és körülötte egy kis park is létesül. A helyi önkormányzat itt tervezi megrendezni ezentúl a Március 15-i és az Október 23-i ünnepségeit.

Az emlékhely  létrejötte szép példája a társadalmi összefogásnak. Az emlékkő kifaragását és felállítását Kékesi Gusztáv kőfaragó társadalmi munkában vállalta, a fa ületését és a tereprendezést a VG Kft  dolgozói ajánlották fel.

Az ünnepségen készült felvételeket itt tekinthetik meg

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő